Pagina's

donderdag 14 juni 2012

Peperspiesjes

De hitte van een BBQ kan je eten snel uitdrogen. Dus zeker bij een veggie grilfestijn is het aangeraden om genoeg olie of marinades te gebruiken. Iedereen kent wel die klassieker: olie met wat BBQ kruiden. De geur hiervan doet je buren al meteen over de schutting piepen.

Of 't kan wat pittiger, met deze pepermarinade.  Wij lieten er onze seitanblokjes een nachtje in zwemmen voordat we ze op een stokje staken. Maar gebruik even goed stukjes veggieburger, balletjes, tofu, tempeh, stukjes groenten, ...
 
Dit heb je nodig

 
Maak eerst de marinade: laat de sjalotjes, chilipeper, knoflook en gember op een zacht vuurtje garen in de olie. Dat duurt ongeveer 10 tot 15 minuutjes. Ondertussen maal je de peperkorrels en het korianderzaad grof in een vijzel. Voeg nu de gemalen specerijen, de sojasaus en de suiker toe en laat alles nog even doorwarmen.

Laat de seitan goed uitlekken en snijd in blokjes. Giet de deels afgekoelde marinade samen met de seitanblokjes en de lente-uitjes in een plastic zak. Leg er een knoop in en zet dit alles een uurtje tot een nachtje in de koelkast. Je kan af en toe eens het zakje 'schudden' zodat de marinade zich goed verdeeld over alle seitanblokjes.

Snijd de lente-uitjes in stukjes van ongeveer 3 cm lang. Steek de seitanblokjes en de lente-uitjes afwisselend op een satéstokje en gril ze op de BBQ terwijl je ze af en toe nog eens bestrijkt met de rest van de marinade.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten