Pagina's

donderdag 14 juni 2012

Gepofte patatjes

Of je nu kant en klare veggie burgers op het rooster gooit, of het gewoon bij veel groentjes houdt, geen enkele BBQ is geslaagd zonder gepofte aardapelen, toch?

Wij hebben een super patat-tip: pof je aardappelen gewoon rechtstreeks in de houtskool, dus zonder aluminiumfolie. Dat is niet alleen milieuvriendelijker, maar je aardappel neemt de rokerige smaak van de kooltjes ook beter op. Eens de kooltjes een grijs laagje beginnen krijgen kan je de aardappelen ertussen leggen. Met een tang keer je ze een keertje om.

Deze BBQ-techniek werkt trouwens ook erg goed bij zoete aardappelen, grote sjalotten of rode bietjes. De aardappelen zijn in 40 à 60 min gaar (even prikken om de gaarheid te controleren). Bietjes en sjalotten doen er een stuk korter over.



Borstel met een kwastje de aardappelen wat schoon en serveer ze overlangs open gesneden. Een klontje kruidenboter maakt het helemaal af. Je eet natuurlijk alleen het romige binnenste van de aardappelen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten