Tofu-saté in een heerlijke marinade...wie kan er weerstaan aan deze combi van sojasaus en zoete chilisaus?!
Dit heb je nodig
200 g tofu
sojasaus
zoete chilisaus
100 g champignons
1 grote paprika
1 kleine courgette
100 g kerstomaatjes
1 rode ui
100 g babymais
10 satéstokjes
Haal
de tofu uit de verpakking en leg ze 20 min tussen twee snijplanken met
op de bovenste plank een gewicht (de oude gouden gids bijvoorbeeld).
Hierdoor pers je het vocht uit de tofu, waardoor ze nu beter de smaak
van de marinade kan opnemen.
Maak ondertussen de marinade voor de tofu: meng 1 deel
sojasaus met 1 deel zoete chilisaus in een kom.
Dep de tofu af en snij ze in gelijke stukken, ongeveer dezelfde grootte als de kerstomaatjes. Leg de stukken tofu in de marinade en zorg ervoor dat alles goed bedekt is met de saus. Hoe langer je de tofu laat trekken, hoe beter het resultaat, probeer de tofu toch minimaal een uurtje in de marinade te laten liggen.
Snij nu alle groenten,
behalve de kerstomaatjes, in stukken van ongeveer dezelfde grootte als de tofu
en schuif de groenten afwisselend met de blokjes tofu op de satéstokjes.
Burn baby, burn!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten