Pagina's

donderdag 21 juni 2012

Gegrilde groenten

Ow yeah, ook groenten doen het goed op de BBQ!  Doe je voordeel met deze grill tips voor rode bietjes en maiskolven.



Gegrilde bietjes
  • 80 ml balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl bonenkruid
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl salie
  • 1 tl thijm
  • 1 tl marjolein
  • 4 rode bieten
Meng alle ingrediënten, behalve de rode bieten, in een kom. Snijd de rode bieten in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg de plakken in de marinade en laat ze een uurtje trekken. Verpak de bietjes in wat aluminiumfolie en voeg wat extra marinade toe. Leg e pakjes ongeveer 25 minuten op de barbecue. Haal de bieten uit de folie en bak ze nog even af, rechtstreeks op de grill.

Mais van de BBQ
  • 2 maiskolven
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl peterselie
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
Meng de olie met de kruiden en laat even trekken. Laat de maiskolven minstens een half uurtje in koud water liggen. Droog ze daarna af en strijk goed in met de marinade. Wikkel de kolven in wat aluminiumfolie en grill ze ongeveer 15 minuten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten