Pagina's

maandag 1 augustus 2011

Drie keer veggie lekkers op een stokje voor kinderen

Ook kinderen helpen graag mee en bovendien vinden ze het veel leuker om te proeven wat ze zelf gemaakt hebben. De ideale manier dus om hen veel groenten en fruit te laten eten.
Ook hier weer kan je niet echt missen. Laat jouw verbeelding de vrije loop en combineer.

Hieronder enkele ideetjes.











brochetje met worstjes


- veggie worstjes

- kerstomaatjes

- krieltjes

- brochettestokjes

schil de krieltjes en kook ze gaar. snij de veggie worstjes in hapklare stukken. rijg twee stukjes worst, krieltjes en tomaatjes om en om op het brochettestokje. Smeer met een kwastje de brochetjes in met olijfolie en gril ze 6 minuten op de bbq. draai ze af en toe eens om.

brochetje met pittige balletjes

- een pakje harissa veggie balletjes (provamel, in de koeling van de natuurvoedingswinkel)

- een appel (of nectarine)

- paprika

snij de appel en paprika in hapklare stukken. rijg de appel, paprika en balletjes om en om op een brochettestokje. smeer met een kwastje de brochetjes in met olijfolie en gril ze 4 min op de bbq. draai ze af en toe eens om

de harissaballetjes zijn helemaal niet zo pikant als hun naam doet vermoeden. maar voor kinderen die absoluut niet tegen pittig kunnen, kan je ze vervangen door falaffelballetjes. serveer er een sausje bij van yofu naturel (sojajoghurt) met daarin wat geperste knoflook, zout en oregano.

dessert: fruitbrochetjes

- ananas

- aardbeien

- poedersuiker

snij de ananas in hapklare stukken. haal de kroontjes van de aardbeien. rijg op een brochettestokje om en om de aardbeien en stukjes ananas. bestrooi de brochetjes met poedersuiker en gril ze 4 min op de bbq. draai ze af en toe eens om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten