Het leuke is dat je hier oneindig kan in variëren. Gebruik stukjes seitan, stevige gemarineerde tofu, vegetarische worstjes, tempeh,...en wissel af met groenten. Ook een groentenbrochette is heerlijk op de barbecue.
Hieronder alvast enkele ideetjes om je op weg te helpen.
gerookte tempeh met vijgen en knoflook
150 gr gedroogde vijgen
1 teentje knoflook
100 ml witte wijn
pakjes gerookte tempeh
snij de vijgen in blokjes en kook ze met de geperste knoflook en wat zout 10 min in de wijn. snij de tempeh in blokjes. Rijg de vijgen om en om met blokjes tempeh aan een stokje. smeer de brochetjes in met olijfolie en gril ze op de bbq.
worst-ui brochetjes
4-6 veggie worstjes
2 kleine rode uien
12 kastanjechampignons
een handje platte peterselie
een teentje knoflook
6 el olijfolie
snij de worstjes in hapklare stukken en de ui in 6 partjes. veeg de champignons schoon. versnipper de platte peterselie en meng ze onder de olijfolie samen met het uitegeperst teentje knoflook. meng de stukjes worst, rode ui en champignons onder de olijfolie en steek ze om en om op brochettestokjes. Gril de brochetjes zo'n 8 minuten op de bbq
wokreepjes in cocacolasaus
veggie wokreepjes (merk eger colruyt of neem een bbq burger van alpro in reepen gesneden)
½ liter cola
een halve ui
3 el sojasaus
50 ml ketchup
3 teentjes knoflook
tabasco
1 el olijfolie
vernipper de ui en bak ze glazig in een pan met wat olijfolie, blus met de cocacola en kook de cocacola in tot je een stroperige saus bekomt, dit duurt zo'n 15 minuutjes. je hebt dan ongeveer 100-150 ml cocacola over. Roer hier de sojasaus, ketchup, olijfolie, geperste teentjes koflook en tabasco naar smaak door. marineer de wokreepjes of stukjes veggie burger in de saus voor minimaal een uurtje. Steek de reepjes op brochettestokjes en gril ze in een 4 tal minutjes gaar
Geen opmerkingen:
Een reactie posten