Pagina's

woensdag 27 juli 2011

Recept: Veggie worstjes

Bereidingswijze

Breng een pan water met stoominzet aan de kook of zet de stoomkoker klaar. Leg ook zes stukken aluminiumfolie klaar.

Plet de pintobonen in een grote kom. Meng in een andere kom het glutenpoeder met de droge kruiden en de gistvlokken. Doe de groentebouillon, de knoflook en de olijfolie bij de pintobonen. Roer eventjes om en giet er daarna het gekruide glutenpoeder bij. Meng alles kort door elkaar met een vork. Je bekomt een luchtig deeg. Voeg eventueel een lepeltje water bij het mengsel als je nog droge stukken deeg heb.
Verdeel het deeg in zes gelijke stukken en vorm ze tot worstjes van 7 à 8 cm, die je op de folie legt. Rol het worstje in de aluminiumfolie en draai de uiteinden van het aluminiumfolie goed dicht. Stoom een veertigtal minuten.

Zodra ze gestoomd en afgekoeld zijn, kan je ze gebruiken zoals elk ander worstje. Voor je ze grilt, bestrijk je ze het best met olijfolie. Je kan er ook plakjes van snijden en gebruiken als boterhambeleg.


Tips

Let op: gebruik koude groentebouillon in dit recept, als je warme bouillon gebruikt (of het deeg te lang kneedt) krijg je al snel een onhandelbare kleverige klomp worst en dat is niet de bedoeling.

Glutenpoeder vind je in de betere natuurvoedingswinkels. Of via bakkershuizen. Van dit glutenpoeder maak je ook op een makkelijke en goedkope manier seitan!

Bron:

foto: inncuisine
recept:
www.tryoutvegan.blogspot.com

1 opmerking:

  1. Ik heb het geprobeerd nu en vond het nogal rubberig. Ik heb wel geen gistvlokken gevonden (en wat parmezaanse erin gemengd omdat ik dacht dat dat een goed substituut zou zijn). Wat ik vind op google is dat de glutenpoeder mengen met gewone bloem misschien een oplossing zou kunnen zijn.

    Iemand nog ervaringen?

    BeantwoordenVerwijderen