Pagina's

zondag 24 juli 2011

BBQtips (2)

Tijdens het grillen kan je best nu en dan kruiden of marinade over de groenten gieten. Je kan ook werken met een borsteltje. Regelmatig draaien. Als je tofu nog eens extra inwrijft met marinade, krijg je een lekker krokant korstje.
Je kan af en toe wat Provençaalse kruiden in het vuur gooien om het aroma van de groenten te versterken.

In de supermarkten kan je ook barbecuesaus kopen die doorgaans vegetarisch en soms veganistisch is. Een goede basis voor dipsauzen is de in de natuurwinkel verkrijgbare veganaise, of puur plantaardige mayonaise.

Maak smaakpakketjes! Snij je favoriete groenten in stukken en mix ze met kruiden. Leg de groenten op aluminiumfolie en vouw het goed dicht, zodat je een pakketje krijgt. Eén rand mag open blijven, zodat je er wat groentebouillon of wijte wijn, olie, sinaasappelsap,... kan ingieten. Rol dan ook de laatste rand goed dicht. Leg het pakketje op de barbecue zodat de groenten kunnen garen.

Rol kleine aardappelen in aluminiumfolie (elk apart) en leg ze in de hete kolen. na een half uurtje ongeveer (afhankelijk van de grootte van de aardappelen, prik erin met een vork voor de zekerheid) zijn ze gaar. Haal de aardappels uit de folie, snij ze half open en steek er een stukje lookboter tussen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten