Pagina's

vrijdag 22 juli 2011

BBQtips (1)

Vleesvervangers als tofu, tempeh en seitan kan je ongebakken in de marinade leggen en vervolgens op de barbecue gebruiken. Als je tofu een nachtje invriest en laat ontdooien voor je 'm uitperst, heeft ie een meer vlezige structuur en neemt hij makkelijker marinades op.

Omdat groenten nu eenmaal kleiner zijn dan lappen vlees, is een fijnmazig barbecueroostertje erg handig. Zo'n roostertje kan je bovenop de gewone rooster leggen. Ook een visklem, waarin je normaalgezien vis vastklemt zodat je die makkelijker kan keren, is gemakkelijker in gebruik. Klem er je groenten of de 'kwetsbare' burgers in vast.

Schaf je een barbecuekwastje aan. Daarmee kan je de rooster instrijken voor je er lekkers oplegt. Omdat groenten, tofu en veggieburgers minder vet bevatten dan vlees, is het wel nodig om je rooster goed in te vetten.

Week de brochettestokjes in water voor je er de groenten en tofu/falafel/... op rijgt. Zo kunnen de stokjes niet verbranden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten