Pagina's

dinsdag 27 mei 2014

Zoete aardappel-bonenburgers met limoen en koriander

We hadden jullie receptjes beloofd... Hier alvast het eerste om in de sfeer te komen!


Dit heb je nodig:
1 à 2 zoete aardappelen
1 blik kidneybonen
1 rode ui
2 rode chilipepers
3 el gezouten pindanoten (fijngehakt)
50 à 75 g paneermeel
1/2 tl gemalen koriander
1/2 bosje koriander (de blaadjes)
1 tl gemalen komijn
2 limoenen (rasp de schil)
1 tl zout
2 el olijfolie
bloem
Argentinasaus van Devos Lemmens

Kook de zoete aardappelen ongeschild gaar. Giet ze af, laat even afkoelen, pel ze en snijd ze in grove stukken.

Meng de andere ingrediënten in een grote kom samen met de in stukken gesneden zoete aardappel. Plet alles tot een grove massa en vorm hier voorzichtig burgertjes van. Bestrooi de burgers met wat bloem en laat ze minstens een uurtje rusten in de koelkast.

Bestrijk de burgers aan beide kanten royaal met olie, leg ze op de BBQ en bak ze ongeveer 5 minuten aan elke kant.

Serveer ze tussen een broodje met sla, avocado en werk af met de Argentinasaus van Devos Lemmens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten