Pagina's

donderdag 5 juli 2012

Sausjes

Ok, bijna Nationale Veggie BBQ dag!  

De fles ketchup en de pot mosterd staan al klaar. En met deze drie mjummie sausjes breng je je veggie BBQ naar the next level!


pesto, tomatensalsa en hamburgersaus met veganaise



Verse Pesto

2 teentjes knoflook
zout en peper
3 el olijfolie
3 el zonnebloempitten (of pijnboompitjes)
40 g geroosterde cashewnoten
1 el edelgist* (optioneel)
1 bosje verse basilicum

Mix alle ingrediënten, behalve de basilicum, fijn met een staafmixer. Mix tot je een smeuige pasta krijgt. Voeg dan de verse basilicum toe en mix nog even kort.

*Edelgist of gistvlokken kan je vinden in een natuurvoedingswinkel. Het geeft een hartige, beetje kaasachtige smaak aan je gerechten en bevat veel B vitamines. 





Tomaten-kruidensalsa


3 middelgrote tomaten
olijfolie
balsamicoazijn
peterselie, basilicum, rucola, bieslook


Pel de tomaten. Dit doe je door een kruisje te maken in de bovenkant van de tomaat. Als geluk hebt kan je met een mesje het vel er zo af halen. Anders dompel je ze heel even in kokend water en laat je ze schrikken in ijskoud water, voordat je ze pelt. Snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadjes. Snijd ze verder in kleine stukjes en doe ze in een kom.

Snijd de kruiden fijn en voeg deze bij de tomaten. Giet er wat olijfolie (ongeveer één eetlepel) en balsamicoazijn (ook één eetlepel) over de tomaat en hussel de blokjes nog even kort door elkaar.  


Tip: pers wat knoflook uit en roer dit mee in de salsa. De salsa doet het trouwens erg goed op stukjes brood die je op de BBQ hebt geroosterd.




Hamburgersaus, met veganaise


100 ml veganaise (lees hier hoe je veganaise - onze foolproof homemade mayonaise zonder salmonella - kan maken)
2 el currypoeder
2 el ketchup
1 el ajuinpoeder





Hamburgersaus, met ketchup


100 ml ketchup
2 el agavenectar
1 el olijfolie
1 tl chilipoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl mosterd
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
zout en peper

Deze saus leent zich erg goed om je favoriete veggie burger mee in te borstelen bij het grillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten